A Peugeot elektromos autóival a környezettudatos vásárlók ma már könnyen beléphetnek a zéró szén-dioxid kibocsátás világába. Az oroszlános márka modelljei az innovatív formatervet csúcstechnikával ötvözik.

Az elektromos hajtású haszongépjárművei mellett a Peugeot két sikermodellt is megalkotott villanyhajtással. A 2020-as év autójának választott új e-208 városi autó elektromos hajtással és lenyűgöző modern megjelenéssel hódít. Az új e-2008 elektromos SUV pedig erőt és sportosságot sugalló külső megjelenéssel, tágas belső térrel érkezik a márkakereskedésekbe.

A két modell különlegessége a 3D i-Cockpit® műszerfal, mely a hologrammos kivetítőnek köszönhetően új szintre emeli a vezetési élményt. A MyPeugeot®i alkalmazással pedig bárhol és bármikor megtekintheti az autó legfontosabb töltési adatait.  Sőt, az alkalmazáson keresztül a gépjármű bizonyos funkciói távolról is irányíthatók.

A legfontosabb kérdés, hogy a hagyományos meghajtással szemben mennyire gazdaságos az elektromos? A válasz az, hogy eléggé.

Egy elektromos autó átlagosan 40 százalékot takarít meg a fogyasztáson és 30 százalékot a karbantartási költségeken.

Ezen kívül az elektromos autónak nincs helyi szintű szén-dioxid kibocsátása. Az akkumulátor előállítása során keletkező szén-dioxid többlet már 2 év alatt megtérülhet. Ráadásul az akkumulátorotok élettartamát növelő megoldások fejlesztése folyamatosan zajlik.

A csendes meghajtásnak és a csökkentett vibrációnak köszönhetően újfajta vezetési élményt is nyújt. Az elektromos autók azonnali gázreakciója és a folyamatos gyorsítása mindenkinek mosolyt csal az arcára.

Az elektromos autó megvásárlását az állam is támogatja. Utánuk nem kell regisztrációs adót, átírási illetéket és gépjárműadót fizetni. Nem kell cégautó adót sem fizetni, illetve lízingszerződéssel vásárolt e-autó után az ÁFA visszaigényelhető.

Nem utolsósorban a legtöbb hazai nagyvárosban jelenleg ingyenes a parkolás, amennyiben az autó zöld rendszámmal rendelkezik.

A Peugeot kínálata ma a rendkívül kompakt városi kisautótól, a családi autón át a funkcionális haszonjárművekig terjed és a legváltozatosabb igényeknek is megfelelnek. Érdemes komolyan számolni velük a jövőre nézve.

Share This