Több mint 7 millió eladott példánnyal a 308-as a PEUGEOT legsikeresebb modelljei közé tartozik. A nem kevesebb, mint 42 díjjal elismert autó legújabb, harmadik generációja hamarosan megérkezik a hazai márkakereskedésekbe is.

Az új PEUGEOT 308 határozott karakterével és dinamizmusával, innovatív technológiával újabb hódításra készül a vásárlók körében.

A harmadik generációs sikermodell a márka új logóját viseli. Az emblémát körülölelő hűtőrács rajza pedig kifejezetten ennek kiemelésére szolgál: a rácsvonalak mind egy irányban, az új címerpajzs felé mutatnak.

A hatékony aerodinamikát fő célként szem előtt tartva az új PEUGEOT 308 nem elsősorban kívül mutatja meg magát, hanem belül alkotott nagyot. Az újítások mögött komoly szerkezeti optimalizálás és karosszéria-megmunkálás áll.

Az új 308-as két változatban vásárolható majd meg. A klasszikus ötajtós kompakt 55 milliméterrel megnövelt tengelytáv nyújtja az autó sziluettjét és több helyet kínál a hátul utazóknak. A 20 milliméterrel alacsonyabb karosszéria pedig optikailag a motortér-fedél hosszát növeli. A kompakt modell csomagtérének kapacitása 412 liter, ami az üléstámlák ledöntésével 1323 literre bővíthető.

Az ötajtós változathoz képest a 308 SW kombi 55 mm-rel nagyobb tengelytávot kínál (2732 mm). Az előző generációhoz viszonyítva az új 308 SW 6 centivel hosszabb és 20 mm-rel alacsonyabb, csomagtere 608 literes.

A GT és GT Pack felszereltségi szinteken eddig alkalmazott Full LED fényszórók ennél is tovább mennek: a PEUGEOT Matrix LED Technology nagyobb hatékonyságot és biztonságot nyújt a mindennapokban.

A hátsó fényszórók is megkapják a Full LED technológiát, és természetesen megmarad a három oroszlánkarom is, amely a márka modern, egyedi ismertetőjegye.

Technológia tekintetében az új PEUGEOT 308 a legújabb vezetéssegítő rendszereket kínálja.

Az új 180 fokos hátsó kamerái, a 360 fokos parkolóradarja 4 kamerával, a nagy hatótávolságú holttér-figyelői, az adaptív tempomat és az aktív sávtartó asszisztens mind-mind a biztonságos vezetésben nyújtanak hatékony támogatást.

A megújult a PEUGEOT i-Cockpit®, amely immár az i-Connect® Advanced elnevezésű modern, intuitív és interaktív tájékoztató és szórakoztató elektronikai rendszert is magában foglalja. Ezen kívül szolgáltatások széles köréhez nyújt hozzáférést.

Hatékonyság tekintetében az új PEUGEOT 308 hű marad a Power of Choice szelleméhez azzal, hogy az aerodinamikailag a legapróbb részletekig kidolgozott karosszériához tölthető hibrid, illetve belsőégésű dízel- és benzinmotorokat is kínál.

A  HYBRID 225 e-EAT8 változatban 180 LE teljesítményű PureTech benzinmotor (132 kW) és 81 kW elektromos motor dolgozik. A kisebb, HYBRID 180 e-EAT8 lelke pedig egy 150 LE teljesítményű PureTech benzinmotor (110 kW) és egy 81 kW elektromos motor. A 12,4 kWh teljesítményű akkumulátor 100% elektromos hatótávolsága akár 60 kilométer (WLTP szerint). Az új PEUGEOT 308 a legújabb generációs alacsony CO2 kibocsátású Euro 6i motorokkal elérhető. Az 1.2-es benzinmotorok mellett 1.5-ös dízel teszi teljessé a palettát.

 

Share This