Új Peugeot e-Expert

Ismerje meg az új PEUGEOT e-Expert haszonjárművet és használja ki a 100% elektromos hajtás előnyeit. Az elektromos e-Expert újraértelmezi a városi haszonjárművek fogalmát, miközben vállalkozása minden igényének megfelel.

Budai Autóház Kft.

7400 Kaposvár, Vár u. 16.
+36 82 528888
[email protected]

Előnyök

Elektromos motor

Akár 330 km hatótávolság (WLTP)
Új vezetési élmény

A 100% elektromos meghajtás új élményt biztosít, de nem befolyásolja a modell előnyeit.

 • Ugyanakkora hasznos raktere, terhelhetősége és vontatási kapacitása van, mindezt 3 hosszúságú kivitelben kérheti.
 • Sima, rángatásmentes vezetés
 • Kiváló gyorsulás és azonnal rendelkezésre álló nyomaték
 • Csendes működés
 • Kényelmes utazás a minimális vibrációnak köszönhetően
 • 0 gramm CO2 kibocsátás

Megtakarítás
Spóroljon pénzt:

 • Állami támogatás
 • Alacsony üzemanyag költség
 • Kisebb karbantartási díjak
 • ECO üzemmódban optimális akkumulátorhasználat

30 perc alatt újratölthető az akkumulátor 80%-ra
(100 kW-os gyorstöltő esetén. A töltési időt befolyásolhatja a töltőoszlop típusa és energiaellátása, a külső hőmérséklet és az akkumulátor hőmérséklete)

Egyszerű használat
Az elektromos autózás több szempontból is megkönnyíti az életét; Gyors és magától értetődő feltöltés és többféle töltési megoldás is elérhető.

Irányítsa a töltést és az utastér hőmérsékletének előkészítését és további funkciókat a MyPeugeot alkalmazás segítségével.

DESIGN – EGY ELEKTROMOS MODELL
A modern vonalvezetésű, új, 100%-ban elektromos PEUGEOT e-Expert még jobban kiemeli ennek a haszongépjárműnek az erősségeit. Emiatt a PEUGEOT e-Expert három különböző hosszal és többféle verzióban választható, hogy tökéletesen illeszkedhessen minden szakma egyedi igényeihez.

A masszív kialakítású hűtőrácson lévő dikroikus oroszlánt a márka összes elektromos modelljén megtalálható. Az elektromos töltő csatlakozóját a vezető oldalán helyeztük el a könnyebb töltés érdekében.
A csomagtartón szintén megtalálható a zöldeskék tónusú dikroikus oroszlán, akárcsak az egyedi e-Expert felirat.

A PEUGEOT e-Expert belső kialakítása nem változott; 6,6 m3 (Moduwork esetén) hasznos tér, 1 275 kg terhelhetőség, 1,90 m (verzió szerinti) alatti magasság és nem csökkent a vontatási kapacitása sem.
A 4,6 m hosszú verzió egy új fejezetet nyit az elektromos haszonjárművek piacán, ugyanis méretének és elektromos hajtásának köszönhetően vérbeli városi áruszállítóvá válik; könnyű vezetni és parkolni vele és akár forgalom csökkentett területekre is behajthat (Ha engedélyezett az elektromos hajtású autók behajtása).

KÉNYELMES VEZETÉS
A PEUGEOT e-Expert új, 3,5″ méretű színes kijelzőjén a vezetéshez szükséges információkat láthatja, mint a még megtehető hatótávolság vagy az aktuális energia felhasználást (charge/eco/power állapot – CHARGE: Részleges energiatermelés az akkumulátorba / ECO: Optimális energiafogyasztás/ POWER: Maximális teljesítmény)

A nagyméretű középen elhelyezett érintőképernyőn könnyen hozzáférhet az elektromos hajtáshoz kapcsolódó információkhoz. Valós időben követheti az energia áramlását. Az e-Toggle gomb segítségével azonnal eléri az elektromos automata sebességváltó kezelőfelületét. Továbbá választhat három üzemmód közül is: ECO, NORMAL és POWER (ECO: az akkumulátor energiájának legoptimálisabb felhasználása. NORMAL: kényelemre hangolva. POWER: Teljesítményre optimalizált üzemmód, nehezebb terhek szállításához)

100% elektromos technológia

Új generációs teljesítmény

Kétféle akkumulátor 

Az elektromos PEUGEOT e-Expert kétféle hatótávolságot biztosító nagyfeszültségű akkumulátor csomaggal választható, melyek mellett nem változik a raktér mérete:

 • 50 kWh, 230 km hatótávolság (WLTP)

50 kWh akkumulátor: elérhető Compact, Standard és Hosszú kivitelekhez. Az említett hatótávolság és villamosenergia-fogyasztási adatok megfelelnek a WLTP mérési eljárásnak, amely alapján az új járművekre 2018. szeptember 1-től kerül típusjóváhagyás. Ezek az adatok a tényleges használati körülményektől és különböző tényezőktől függően változhatnak, például: sebesség, utastéri hőmérséklet, vezetési stílus és külső hőmérséklet. A töltési idő a jármű fedélzeti töltőjének teljesítményétől, a töltőkábeltől és a használt töltőállomás típusától és teljesítményétől függ. További információkért forduljon a kereskedésünkhöz.

 • 75 kWh, 330 km hatótávolság (WLTP)

75 kWh akkumulátor: elérhető Standard és Hosszú kivitelekhez. Az említett hatótávolság és villamosenergia-fogyasztási adatok megfelelnek a WLTP mérési eljárásnak, amely alapján az új járművekre 2018. szeptember 1-től kerül típusjóváhagyás. Ezek az adatok a tényleges használati körülményektől és különböző tényezőktől függően változhatnak, például: sebesség, utastéri hőmérséklet, vezetési stílus és külső hőmérséklet. A töltési idő a jármű fedélzeti töltőjének teljesítményétől, a töltőkábeltől és a használt töltőállomás típusától és teljesítményétől függ. További információkért forduljon a kereskedésünkhöz.

Az akkumulátorra 8 év vagy 160,000 km garanciát kínálunk 70%-os töltőkapacitásig.

Elektromos motor 

A 100kW (136 LE) teljesítményű motorral átélheti az azonnal rendelkezésre álló nyomaték (260 Nm) előnyeit, és a vezetés új, rugalmas, dinamikus és csendes élményét (Vigyázzon, hogy továbbra is ellenőrzése alatt tartsa a járművet és figyeljen annak környezetére, amely nem szokott hozzá a csendes járművekhez.)

A lítium-ion akkumulátor által biztosított tisztán elektromos maximális hatótávolság a PEUGEOT e-Expert esetén 330 km (WLTPi mérés szerint)
A WLTP mérés pontosabb és valósabb képet nyújt a megtehető hatótávolságról a felhasználók számára.

Mely tényezők befolyásolják a hatótávot

/image/77/3/vitesse.669773.png
SEBESSÉG

Folyamatos 130 km/h mellett a tisztán elektromos hatótávolság a WLTP által megadott érték felére esik

/image/77/4/temp-ratures.669774.png
KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLET

A hatótávolságban 35% különbség is lehet tavasszal és télen.
Ha az autó csatlakozik a hálózathoz, akkor az utastér előmelegítése vagy előhűtése  az egyik leghatékonyabb megoldás a hatótávolság növelésére.

/image/77/5/style-de-conduite.669775.png
VEZETÉSI STÍLUS

Tudatos vezetés az elektromos autók esetén:
Kerülje az erőteljes gázadást és használja a rekuperatív fékezést,
amivel a hatótávolságot 15%-kal tudja növelni.

/image/79/3/1432-e79weightalert-med-ivi.644515.669793.png
SZÁLLÍTMÁNY TÖMEGE

A szállítmány tömege is befolyásolja a hatótávolságot, akárcsak a hagyományos haszonjárművek esetén. A WLTP hatótávolság adatát a megengedett hasznos tömeg felével együtt határozzák meg.

 

Gyors & egyszerű töltési megoldások

Többféle töltési lehetőség áll rendelkezésére, hogy kihasználhassa az új PEUGEOT e-Expert teljes hatótávolságát. Kétféle fedélzeti töltővel rendelheti; 7,4 kW-os egyfázisú töltőt kínálunk alapáron. A 11 kW-os háromfázisú  fedélzeti töltőt pedig opcióként kérheti.

Tudjon meg többet a töltésről

Otthoni és munkahelyi töltés 

Az új PEUGEOT e-Expert  az autóhoz kapott standard töltőkábellel hagyományos hálózati csatlakozóról is tölthető, de opciós kábellel és megerősített csatlakozóról a teljes feltöltés 15 órára (Az 50 kWh akkumulátor esetén – A 75 kWh akkumulátor esetén ez az érték 23 óra) csökkenthető.

Haszonjárművét gyorsabban is feltöltheti speciális fali töltőegységről: a 7,4 kW-os Wallbox segítségéve a teljes feltöltés mindössze 7 óra 30 percet (50 kWh akkumulátor esetén) vesz igénybe.

Nyilvános töltőpontok

Az akkumulátor aktív folyadékhűtésének köszönhetően lehetőség van 100 kW-os töltők használatára, így 30 perc  alatt 80%-os töltöttségi szint érhető el.

VEZETÉSI MÓDOK

Az új e-Expert haszonjármű három vezetési módot kínál:

 • Eco: használatával csökkenthető a fogyasztás és növelhető a megtehető hatótávolság.
 • Normál: a mindennapos használathoz leginkább megfelelő, kényelmes üzemmód.
 • Power: teljesítményre hangolt mód, kifejezetten nagyobb teher szállítása esetén

FÉKEZÉSI MÓDOK

A regeneratív félezésnek köszönhetően két különböző mértékű fékezési mód közül választhat, amelyek motorfékezés közben töltik az akkumulátort.

 • Mérsékelt: a belső égésű motorral szerelt gépjárművekhez hasonló élménnyel
 • Fokozott: egypedálos üzem, amikor a gázpedál felengedésével párhuzamosan növekszik a fékerő.

Irányítsa autóját okostelefonjáról

/image/79/5/visuel-mypeugeot-ek0.669795.jpg

A MyPeugeot® alkalmazással kényelmesen eléri a következő szolgáltatásokat (célországtól függően):

 • Figyelemmel kísérheti autója állapotát (pl: megtehető távolság, saját helyzet)
 • Könnyen kapcsolatba léphet a PEUGEOT Assistance-szal.
 • Kezelheti haszonjárműve karbantartását és szerviz igényét.
 • Irányíthatja autója töltését és előkondicionálását.

Az alkalmazáson keresztül a gépjármű bizonyos funkciói távolról is irányíthatók:

 • A töltés indítása, leállítása és programozása,
 • Az utastér előfűtésének vagy -hűtésének beállítása: Ez a funkció lehetővé teszi a fűtés vagy a légkondicionáló beprogramozását a megfelelő utastéri hőmérséklet elérése érdekében, és ha mindez töltés közben történik, az akkumulátor is később merül le.

Társasági  adóját energiahatékonyság fejlesztésére is fordíthatja, akár elektromos PEUGEOT haszonjárművek vásárlása is. Az igénybe vehető adókedvezmény mértéke  a vállalkozás nagyságától és a földrajzi régiótól függően akár a 65%-ot is elérheti.

Peugeot e-Expert galéria

Ajánlatot kérek

Share This