Először is csalhatatlanul itt a tavasz! A pandémia miatti bezártság pedig csak fokozza az utazási kedvet. Azonban a biztonságos autózás érdekében célszerű az első úticélok közé gépjárművünk gyors átvizsgálását is betervezni, egyúttal a szokásos évszakváltó kerékcserét elvégeztetni.

A Budai Autóház Tavaszindító ajánlatba keretezte ezt a két szolgáltatást. Eszerint a kerékcsere csupán bruttó 950 Ft/db ártól vehető igénybe, a gumiabroncs csere lemezfelnin bruttó 1650 Ft/db, alufelnin 1900 Ft/db áron elérhető az ügyfelek számára. A legjobb ajánlatban a kerékcsere mellé a 21 pontos tavaszi átvizsgálást 6000 Ft helyett bruttó 4000 forintért kínálja.

Így a Tavaszindító ajánlat a kerékcserével és a 21 pontos átvizsgálással már 7800 forinttól elérhető a Budai Autóházban!

Virágzó tavaszt, szabad utazást, jókedvet és egészséget kívánunk!

IDŐPONTOT KÉREK KERÉKCSERÉRE ÉS A 21 PONTOS ÁTVIZSGÁLÁSRA!

Mit jelent a 21 pontos átvizsgálás most, a kerékcsere mellé csupán bruttó 4000 forintért?

Ádám, autószerelő munkatársunk tanácsa: fordítsunk egy keveset most a gépjárműre, hogy a vezető által láthatatlan hibákat felfedezve, a rejtett hibák később se okozzanak költséges megoldást!

Nézzük, mit csinál Ádám az átvizsgáláskor:

Ellenőrzi a szélvédőket, a visszapillantó tükröket, nincs-e elindult repedés egy esetleges kőfelverődés következményeként. Megvizsgálja a karosszéria és a fényezés állapotát. Ha a gépjárműben még viszonylag kevés, pl. 90.000 km használat van, valószínűleg azzal nem lesz gond, de körbejárja az autót, benéz mindenhová, minden rendben van-e.  Jól működnek-e a pedálok, a kézifék, a duda és a gyújtás. Megnézi az ablaktörlő lapátokat, a szélvédőt és az ablakmosót. Ellenőrzi a fényszórókat, az izzókat és a jelzőberendezéseket, mint a helyzetjelzőt, az indexet balra-jobbra, a féket, valamint a rendszám világítását. Felkapcsolja a reflektort, villogtat, majd a ködlámpát vizsgálja. Elindítja a hitelesített keréknyomás mérőt. Ha az érték rendben, ezt is kipipálja.

Következő helyszín az akna. Mielőtt azonban az autót felemeli a fékbetét ellenőrzéséhez, leveszi az alsó motorvédő műanyag burkolatot, nehogy eltörjön az emeléskor. Ilyenkor látható, ha a fékbetét rácsa kicsit rozsdás, vagy nincs belőle túl sok és a tárcsával együtt hamarosan cserélni szükséges. Majd elöl és hátul is, mindegyik oldalon, fentről is megnézi a gumifékcsöveket, nincsenek-e megrepedezve.

Fontos, hogy sehonnan se folyjon az olaj. Fővezeték, olajteknő, váltó. Azonban gyakran előfordul, hogy fentről, a féltengely szimeringtől ered az olajfolyás, ami végig tud folyni egészen a differenciálmű házán keresztül a leeresztő csavarra. Ha ilyenkor a féltengely szimeringet kicserélik, kisebb költséggel lehet egy nagyobbat megelőzni. Ezt a rejtett hibát az autó vezetője észre sem veszi, egészen addig, amikor már a költséges következményekkel is számolnia kell.

A futómű, és a kormány állapotának vizsgálatakor a szakember kívülről is megmozgatja a kereket, nem lötyög-e. Megnézi, nincs-e kiszakadva a szilent, lógnak-e a kitámasztók és milyen állapotban vannak az összekötők. A gumikon megméri a barázdamélységet, megfelelő-e.

A motorházban megnézi a folyadékszinteket: bordásszíj, hűtőfolyadék, fékfolyadék, kormányszervo, motorolaj. Megnyugtató, ha minden a két, min-max. szintjelző között van. Mintát vesz a hűtőfolyadékból, a fagyáspontja megfelel-e a -50 Celsius-foknak. Majd teszteli az akkumulátor teljesítményét. Például, ha a 680-as akkumulátor amperben kerekítve 600-at tud, valószínű, egy-két évig még lehet rá számítani.

Gondolja végig a 21 pontos átvizsgálást, a szükséges szakértelmet és az ebből eredő biztonságot! Használja ki a Budai Autóház Tavaszindító ajánlatát, a kerékcserével és a 21 pontos átvizsgálással együtt mindössze bruttó 7800 forint induló ártól!

Egyeztessen időpontot Attilával vagy Péterrel!

IDŐPONTOT KÉREK KERÉKCSERÉRE ÉS A 21 PONTOS ÁTVIZSGÁLÁSRA!

Share This